Docenten

Onze docenten hebben gewerkt aan prijswinnende speelfilms, Hollywood trailers, korte films, commercials, games, theater shows, dans voorstellingen, documentaires, TV series en hebben met vele grote artiesten en orkesten samengewerkt.
Je krijgt dus les van mensen die met twee benen in de praktijk staan, ieder een gerenommeerd specialist op zijn vakgebied. Uiteraard hebben we uit ons enorme netwerk alleen audiovisuele specialisten geselecteerd die tevens over zeer goede educatieve vaardigheden beschikken.
André Ettema | Alien, Transformers, Iron Man

André (oprichter van The Solos) is een componist en sound designer gespecialiseerd in filmtrailers en reclamecampagnes. Voorafgaand aan The Solos werkte André mee aan platen voor een breed scala aan artiesten – met name Tom Holkenborg (ook bekend als Junkie XL). Recente credits van zijn hand zijn de muziek en/of sounddesign voor de wereldwijde, officiële filmtrailers van Mad Max: Fury Road, Alien, Transformers, Iron Man en Wolverine.  Daarnaast tv-spots voor British Airways, Nike, Audi en vele anderen. Tevens won André de Buma Award. Regelmatig is hij in Los Angeles te vinden, we zijn dus erg blij dat hij tijd voor ons wil maken!

Bob Zimmerman | Tirza en Süskind

Zimmerman studeerde op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde hierna een tweede studie met piano als hoofdinstrument. Na zijn studie ging hij werken voor diverse theaterproducties, waar hij snel naam maakte. Bob Zimmerman schreef onder andere muziek voor de lange speelfilm “An Bloem” van Peter Oosthoek. De LP met de muziek van deze film werd gespeeld door het Schoenberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw en won een Edison.
Daarnaast is hij een van de vaste arrangeurs van het Metropole Orkest. Tevens schreef hij de filmscore voor de film De Avonden van Rudolf van den Berg. En niet te vergeten de scores van For my baby (1997), Snapshots (2002), Tirza (2010) en Süskind (2012). In 2002 schreef hij tevens het arrangement van de tango Adiós Nonino van Ástor Piazzolla, dat door bandoneonspeler Carel Kraayenhof gespeeld werd op het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta.

Johan van der Voet | NBC, BBC, MTV, Discovery Channel, CNN

Johan is mentor van de AV Sound Education klas en vaste waarde en aanspreekpunt voor het hele schooljaar. Johan was de afgelopen 10 jaar voorzitter van de media en film componisten vereniging (BCMM) in Nederland en beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk. Johan woonde en werkte ook London, maar werkt nu al weer geruime tijd in Nederland waar hij zijn audiovisuele Soundgram Post Production studio’s runt. Zijn goed uitgeruste studio levert naast geluid ook de muziek voor films, reclame, games, TV en multimedia projecten.
Zijn muziek is onder andere gebruikt voor producties van Discovery channel, NBC, MTV en de BBC. Hij heeft aan meer dan 100 (!) film producties gewerkt en werd door BUMA/STEMRA genomineerd voor de “Best Media Composer” award, ontving nominaties voor zijn scores en won vorig jaar de eerste prijs op het Nederlands film festival met de documentaire “Wognum” die werd uitgezonden door VPRO 2doc. Recent werkte hij als sound designer aan diverse speelfilms en internationale documantaires.
Zijn jarenlange ervaring, de vele verzoeken voor stage plaatsen en vooral de ontwikkelingen in de huidige AV markt deden hem besluiten samen met Sound Education Nederland de AV specialisatie opleiding te ontwikkelen: AV Sound Education.

JACCO FRANSEN | TV Post productie sound
engineer

Jacco studeerde samen met Johan aan de HKU muziektechnologie en is specialist in TV audio nabewerking. Hij werkte aan honderden programma’s voor o.a. Nick en Simon, Ali B, Award shows, supermodels… hij praat ons helemaal bij over formats, LUFS, limiters en geluid!

Nog een kleine greep uit zijn omvangrijke CV: Discovery Networks, commercials voor Singapore Airlines, World Ticket Center, TUI, en Vodafone Filestarters. TV programma’s zoals: Wie is de Mol, Zee Zout & Zeilen, Waar is de Mol, Tegenlicht, Het Blok, Familiy Matters, Expeditie Robinson, Wie is Di-rect, Kinderen voor Kinderen in Concert, 40 Jaar Bijlmer Bajes, 10 Jaar Beste Zangers, Nick & Simon The American Dream en Studio 9, Project Rembrandt, Samen Wonen De Battle, Je eigen Droomhuis, Dynasties, Animals with Cameras, Nieuw Licht, De Laatste Downer, In de ban van de Paus, V en Hallo, ik heb kanker.

Jeffrey Scott Pearson (USA) | Muziek industrie expert

Jeffrey Scott werkte 25 jaar lang bij Discovery channel in Amerika, behaalde zijn master of arts diploma en gaat ons alles vertellen over hoe de internationale AV industrie werkt. Studio’s, test publiek en producenten, het komt allemaal voorbij (English/Dutch spoken).

Als componist en music producer heeft hij aan ruim 200 van de meest populaire Discovery programma’s meegewerkt. Zijn werken zijn ook terug te vinden in grote music libraries zoals Omnimusic en The Discovery Music Source: op deze manier is zijn muziek gelicenseerd voor honderden (!) TV programma’s wereldwijd.

Allert Aalders | Synth Freak, Sonar Traffic, Kytopia

Voor de sounddesign en filmtrailer opdrachten van AV Sound Education doceert Allert Aalders praktijklessen, met naast alle software tevens een enorme collectie hardware synthesizers.
Indien jij je wil onderscheiden dien je tegenwoordig ‘een eigen geluid’ te ontwikkelen. Synthesizers zijn daar bij uitstek geschikt voor, om zelf eigen sounds en klanken te ontwerpen die impact hebben. Als leslocatie is “Sonar Traffic” beschikbaar, die behoort tot de grootste synthesizer verzamelingen ter wereld! Je kan het zo gek niet bedenken of het staat er: modulaire systemen, de originele Minimoog, Jupiters, de klassieke modellen van Korg, Yamaha, Roland, Oberheim, ARP, etc. Een uitstekende voorbereiding op de productie van eigen sound design!

Maarten Buning | Bailout: The Age of Greed, President Down, Alone in the Dark, Bloodrayne

Maarten Buning maakt muziek bij films, TV, internet content en commercials. Weer een docent die op hoog niveau werkzaam is en met beide benen in de praktijk staat.Dit blijkt wel uit zijn CV, want Maarten heeft soundtracks gemaakt voor de speelfilms “Bailout: The Age of Greed”, “Rampage: President Down”,”Alone in the Dark 2″, “Far Cry”, “In the Name of the King 2”, “Stoic, “Dangerously Close”, “Bloodrayne 3”.

Margriet Koedooder | Topadvocate muziekrechten en contracten

Niet alleen zijn muziekrechten een belangrijke inkomstenbron, tevens is het enorm zuur om een voor jou nadelig contract te tekenen waar je nog jaren aan vast zit.. Top advocate Margriet Koedooder gaat bij AV Sound Education in op zaken als auteurs en contract recht. Hoe draag je je rechten over aan een film maatschappij? Hoe voorkom je dat jouw copyright word geschonden? Wat is het gevaar van het componeren van een sound-alike, plagiaat, wurg-contracten… het komt allemaal voorbij. Margriet begon haar carrière bij de Stichting Popmuziek Nederland (Nationaal Pop Instituut) en werkte aansluitend als advocaat entertainment recht bij Van der Kroft. Tegenwoordig voert zij haar advocatenpraktijk vanuit De Vos & Partners Advocaten in Amsterdam. Verder is ze auteur van HET standaardwerk op dit gebied “Artiest en Recht”. Inmiddels werkt Margriet al weer 25 jaar als superspecialist-advocaat voor cliënten in binnen en buiten Nederland. De muziek- en entertainment branche hebben dan ook geen geheimen meer voor haar.

David Kox | KLM, ABN AMRO, Philips,
T-Mobile

David is een van de docenten die je kunt ontmoeten bij onze praktijklessen. David is een zeer ervaren music producer, audiovisueel producer en eigenaar van Kox Music. Onder zijn klanten bevinden zich KLM, ABN AMRO, Philips, T-Mobile, Bridgestone, Legend, Vanguard en vele anderen. Naast de audiovisuele praktijklessen verzorgd hij bij ons hands-on training in het gebruik van Cubase en Nuendo (uiteraard alleen voor degenen die deze DAW software zelf gebruiken). Hierbij schuif je bij David aan in zijn eigen audiovisuele Kox Music studio.

Ignace Dhont | Mentor van AV Sound Education en eigenaar van SEN

Ignace zet zich elke dag in om AV Sound Education te verbeteren en alles in goede banen te leiden. “Don’t love your product, love your customers” is hierbij een van zijn uitgangspunten. Naast de hele reeks van docenten die op hun specialisme les komen geven, zijn er ook een aantal mentors, zoals Ignace en Johan, die het hele jaar aanspreekbaar zijn en je helpen als je ergens mee vast komt te zitten.

Mark de Jong | Secret Cinema, Michel de Heij, SAE

Mark is onze Logic Pro specialist. Voor elke DAW heeft AV Sound Education een specialist achter de hand. Na het afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is Mark 12 jaar lang hoofddocent geweest bij de SAE. Tegenwoordig heeft Mark zijn eigen studio, Multispace, en werkt met diverse artiesten zoals Secret Cinema en Michel de Hey. Mark heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring als docent en deelt zijn meest geavanceerde kennis met de AV Sound Education studenten. Zoals gebruikelijk bij AV Sound Education praktijklessen schuif je gewoon bij Mark in zijn Multispace Studio aan en legt Mark alles haarfijn en hands-on uit.

Mark de Jong | Secret Cinema, Michel de Heij, SAE

Mark is onze Logic Pro specialist. Voor elke DAW heeft AV Sound Education een specialist achter de hand. Na het afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is Mark 12 jaar lang hoofddocent geweest bij de SAE. Tegenwoordig heeft Mark zijn eigen studio, Multispace, en werkt met diverse artiesten zoals Secret Cinema en Michel de Hey. Mark heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring als docent en deelt zijn meest geavanceerde kennis met de AV Sound Education studenten. Zoals gebruikelijk bij AV Sound Education praktijklessen schuif je gewoon bij Mark in zijn Multispace Studio aan en legt Mark alles haarfijn en hands-on uit.