Studiebelasting

AV Sound Education is een parttime opleiding en kan met enige zelfdiscipline gecombineerd worden met een fulltime baan of een andere studie. De opleiding is zo ingericht, dat dit goed te doen is. Wel is motivatie een vereiste. Gemotiveerde studenten zijn ook motiverend voor ons!

Over het algemeen is er één keer per week les; soms kan het voorkomen dat we een week overslaan i.v.m. praktijk opdrachten. Een les duurt normaal gesproken drie uur. Hoe meer je bezig bent met de materie hoe beter natuurlijk, maar per week moet je rekenen op minimaal 6 uur die je voor de opleiding moet kunnen vrijhouden. Heb je een erg drukke baan, dan is dit wellicht iets om bij stil te staan voor je intekent.

Om je een idee te geven van de aard van het huiswerk: dit bestaat voornamelijk uit praktijk opdrachten waarbij je ook de kans krijgt te werken aan echte opdrachten uit de praktijk. We hebben o.a. een deal met een producent van afstudeerfilms, kinderfilms en buitenlandse muziek libraries. Je krijgt eerlijke kritiek, maar ook de kans om een portfolio op te bouwen met (co)credits!

Om de mensen met een fulltime baan tegemoet te komen, is slechts een deel van het huiswerk verplicht. De mensen met wat meer vrije tijd kunnen zich natuurlijk aan alle opdrachten wagen.

Verder zijn er gedurende het schooljaar 8 praktijkopdrachten die voor een cijfer meetellen: opnamesessie van muzikanten, soundtrack mixage, composities, arrangeer opdracht, geluid bij reclame, sound design, foley praktijk, gamesopdracht, de mastering opdracht en je audiovisuele eindopdracht. Vrijstelling: van deze opdrachten mag je er een missen, zonder gevolgen.

Aan het eind van de opleiding is er een drie uur durend schriftelijk eindexamen. Indien je dit niet zou halen, kun je gratis herexamen doen. Voor mensen die moeite hebben met hun schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid of de nederlandse taal is een mondeling eindexamen mogelijk.