Totale opleidingskosten € 3495,- all-in

Kosten en Betaling

De totale kosten voor studenten van klas AV23 (2023-2024) voor de opleiding zijn € 3495,-. Dit bedrag is “all-in”, dus inclusief studiematerialen, examengeld, gast docenten en uiteraard alle praktijk- en theorielessen.

Je kan vooraf betalen, maar een betaling in termijnen is ook mogelijk (op aanvraag). De betaling verloopt in dat geval als volgt:

– Na aanmelding ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en de factuur voor de aanbetaling van € 1895,-. De betalingstermijn is 30 dagen.

– De resterende 4 termijnen van € 400,- dienen voldaan te worden in januari, maart, mei, en juli 2024. Voor je administratie kun je hier een overzicht van de termijnen downloaden. 

Voor de betaling in termijnen worden overigens geen extra kosten in rekening gebracht. Op alle facturen is 0% BTW van toepassing.

CRKBO en Belasting

AV Sound Education is geregistreerd bij instituut CRKBO. De hiervoor benodigde Audit en registratie is telkens 4 jaar geldig. Doordat we geregistreerd staan bij het CRKBO kon je tot 2021 het lesgeld aftrekken van je inkomstenbelasting. Inmiddels heeft de overheid door het invoeren van STAP budget deze aftrek afgeschaft.

Of er mogelijkheden zijn voor belasting aftrek (bijvoorbeeld wanneer je ZZP'er bent) kun je altijd controleren bij de Belastingdienst zelf, het gratis nummer is 0800 – 0543.

Heb je zelf een bedrijf in de AV sector, of betaalt je werkgever, dan kunnen zij wellicht de kosten opvoeren.