Totale opleidingskosten € 3195,- all-in

Informeer voor lesgeld retour via belastingaftrek

Kosten & betaling

De totale kosten voor studenten van klas AV22 (2022-2023) voor de opleiding zijn € 3195,-. Dit bedrag is “all-in”, dus inclusief studiematerialen, examengeld, gast docenten en uiteraard alle praktijk- en theorielessen.

Je kan vooraf betalen, maar een betaling in termijnen is ook mogelijk. De betaling verloopt in dat geval als volgt:

– Na aanmelding ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en de factuur voor de aanbetaling van € 1295,-. De betalingstermijn is 30 dagen.

– De resterende 4 termijnen van € 475,- dienen pas voldaan te worden in januari, maart, mei, en july van 2023. Voor maximale belastingaftrek (indien van toepassing) is het ook mogelijk het totale lesgeld in 2022 te voldoen. Voor je administratie kun je hier een overzicht van de termijnen downloaden. Je voorkeur (termijnen of totaal lesgeld) geef je aan bij het inschrijven.

Voor de betaling in termijnen worden overigens geen extra kosten in rekening gebracht. Op alle facturen is 0% BTW van toepassing.

Belastingaftrek

AV Sound Education is geregistreerd bij instituut CRKBO. De hiervoor benodigde Audit en registratie is telkens 4 jaar geldig. Doordat we geregistreerd staan bij het CRKBO kon je tot 2021 het lesgeld aftrekken van je inkomstenbelasting. Inmiddels heeft de overheid door het invoeren van STAP budget deze aftrek afgeschaft. 

Of er nu nog mogelijkheden zijn voor belasting aftrek kun je altijd controleren bij de Belastingdienst zelf, het gratis nummer is 0800 – 0543.

Heb je zelf een bedrijf in de AV sector, of betaald je werkgever, dan kunnen zij wellicht wel de kosten opvoeren.