Totale opleidingskosten € 3195,- all-in

Informeer voor lesgeld retour via belastingaftrek

Kosten & betaling

De totale kosten voor studenten van klas AV21 (2021-2022) voor de opleiding zijn € 3195,-. Dit bedrag is “all-in”, dus inclusief studiematerialen, examengeld, gast docenten en uiteraard alle praktijk- en theorielessen.

Je kan vooraf betalen, maar een betaling in termijnen is ook mogelijk. De betaling verloopt in dat geval als volgt:

– Na aanmelding ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en de factuur voor de aanbetaling van € 1295,-. De betalingstermijn is 30 dagen.

– De resterende 4 termijnen van € 475,- dienen pas voldaan te worden in januari, maart, mei, en july van 2022. Voor maximale belastingaftrek (indien van toepassing) is het ook mogelijk het totale lesgeld in 2021 te voldoen. Voor je administratie kun je hier een overzicht van de termijnen downloaden. Je voorkeur (termijnen of totaal lesgeld) geef je aan bij het inschrijven.

Voor de betaling in termijnen worden overigens geen extra kosten in rekening gebracht. Op alle facturen is 0% BTW van toepassing.

Belastingaftrek

AV Sound Education is erkend als beroeps opleiding en geregistreerd bij instituut CRKBO. De hiervoor benodigde Audit en registratie is 4 jaar geldig (t/m 2023). Doordat we geregistreerd staan bij het CRKBO kun je het lesgeld aftrekken van je inkomstenbelasting. Hoeveel dit oplevert, hangt af van de belastingschaal waar je in valt:

Afhankelijk van de hoogte van je jaarinkomen  kun je 37% tot 52% van het lesgeld indirect terug ontvangen.

Disclaimer: deze informatie hebben wij geverifieerd bij een accountant en is bij ons beste weten accuraat. Je kan dit altijd controleren bij de Belastingdienst zelf, het gratis nummer is 0800 – 0543.