Lesmethodiek - Uitgewogen mix van theorie en praktijk

Het onderwijs bij AV Sound Education betreft hoofdzakelijk “contactonderwijs”: dit in tegenstelling tot afstandsonderwijs waarbij er geen direct contact tussen student en docent bestaat.

Onze onderwijs-filosofie in een notendop: het werkelijk onthouden van kennis kan het beste als je deze kennis ook volledig begrijpt en toepast. Inzicht is veel wezenlijker dan het letterlijk reproduceren van definities. Ook complexe en technische lesonderwerpen worden uiteengezet in normale omgangstaal om het niet nodeloos ingewikkelt te maken. Diepgang, hand-in-hand met een begrijpelijke uitleg is één van de allersterkste punten van de AV Sound Education opleiding.

AV Sound Education heeft een uitgewogen mix van praktijk en theorie. De theorielessen vinden plaats op onze vast locatie in Utrecht. In de klas maken we gebruik van een groot beamer scherm en luidspreker systeem. Uiteraard zit je bij dit soort lessen met meerdere studenten, maximaal 15, maar dat neemt niet weg dat het uiteraard geen probleem is om je vragen aan de docent te stellen. Bij de meeste lessen zit huiswerk voor thuis zodat je direct aan de slag kunt met je opgedane kennis.

De praktijklessen zijn 100% hands-on en vinden altijd plaats in een audiovisuele studio in zeer kleine groepjes (meestal twee studenten met één docent die fulltime bij je praktijkles aanwezig is), waardoor een goede beheersing van de lesstof gegarandeerd wordt.

Een ander belangrijk kenmerk is dat ons lesprogramma zeer compleet is. Dit betekent dat je na afloop van de AV Sound Education opleiding alle kanten op kunt. Zie onze carriere opties.

Voor vragen buiten de lesuren heeft iedere klas een levendige, besloten Facebook groep. Je vraag op dit platform wordt binnen 1 dag beantwoord door een van de docenten. In urgente gevallen kun je zelfs een 06 nummer bellen. Ook de planning rond de praktijklessen is 7 dagen per week bereikbaar.

Nieuw is ons stappenplan na de opleiding om je kansen te maximaleren en natuurlijk blijven we na de opleiding bereikbaar om je van advies te dienen en goede raad te geven. De deur blijft open ook na de diploma uitreiking.